viernes, 30 de marzo de 2012

Dia 16 (09:00-09:25)

Ara ens ve un tram molt esperat, en el lloc més simbòlic de la ciutat, la Plaça de l' Ajuntament on trobarem el monument de tots. Però no solament veurem aquesta falla de tots els valencians, als voltants hi han dues que pertanyen a la secció 1A. Aprofitem aquestos moments per a estar tranquils, en poques hores aquesta zona serà quasi intransitable per la quantitat de gent que hi haurà. València encara no ha tallat el tràfic al centre, per això ens serà més difícil pegar-li la volta al monument de Llácer i Santaeulalia. Iniciem el tram des de la Universitat Vella, baixem pels carrers de Vilaragut i dels Trànsits. La Plaça de l' Ajuntament s' il·lumina davant de nosaltres:

219 - Plaça de l' Ajuntament
Artista: Vicente Llácer i Alejandro Santaeulalia
Lema: Pensat i Fet
Secció: Fora de Concurs



Infantil - Plaça de l' Ajuntament
Artista: José Luis Ceballos i Francisco Sanabria
Lema: ¡Visca la Pepa!
Secció: Fora de Concurs



Tot i ser les 9 del matí, hi ha prou persones contemplant el monument, les imatges són complicades de fer. Ara tocaria anar al carrer de Sant Vicent, però en un canvi d' última hora per la necessitat d' acabar un poc abans el repte del dia 16, s' acostem a Marqués de Sotelo, just davant del famós institut Lluís Vives, tan polèmic en les setmanes prèvies. Al igual que en la falla de l' Ajuntament, en la següent parada també tindrem complicacions pel tràfic, però tot val per una falla de la secció 1A. També cal dir que la imatge del monument infantil és poc nítida per la llunyania de l' accés:

242 - Ribera - Convent Santa Clara
Artista: Javier Arévalo Castilla
Lema: Cara o creu
Secció: 1A




Infantil - Ribera - Convent Santa Clara
Artista: Juan Alberto Navarro Guijarro
Lema: Una d' Aventures
Secció: 4ª




I de 1A a 1A, no és el joc de la Oca, és el centre de València. Visitem una falla històrica, d' eixes que sempre que es va per la zona cal acostar-se a veure-la. Aquest any planta un artista que sap de sobra el que és el gran trionf a la secció especial, però que des del seu primer premi en Convent Jerusalem al 2010, ha decidit apartar-se del primer plànol mediàtic:

 89 - Sant Vicent - Periodista Azzati
Artista: Paco López Albert
Lema: Marquesats, ducats i altres comtats
Secció: 1A






Infantil - Sant Vicent - Periodista Azzati
Artista: Juan Castellblanque Pérez
Lema: Bon dia!!
Secció: 2ª




Vist Sant Vicent, continuem rectes i s' allunyem de la Plaça de l' Ajuntament per anar a l' Avinguda Baró de Càrcer. Altres anys he recorregut eixa via de dalt cap avall, però en aquesta ocasió ho farem a l' inversa. Primera parada, la falla dels "Velluters":

10 - Avinguda de l' Oest
Artista: Luis Herrero Gargalló
Lema: València la mar de neta
Secció: 3A





Infantil - Avinguda de l' Oest
Artista: Bernardo Estela Parra
Lema: Farandula
Secció: 6ª




I proseguim en la pujada de la via, que pel altra banda està plena d' obres, suposadament per posar més bonica la ciutat. S' anem acostant a un lloc emblemàtic, el Mercat Central, però açí encara queden uns minuts per anar, abans parem en l' encreuament de Baró de Càrcer amb el carrer de Llanterna:

6 - Llanterna - Na Robella - Baró de Càrcer
Artista: Javier Álvarez-Sala Salinas
Lema: A peu per la Comunitat
Secció: 2A


Infantil - Llanterna - Na Robella - Baró de Càrcer
Artista: Álvaro Timoteo Sorní
Lema: Na Robella i el Baró, assajant el Guió
Secció: 5ª



Trajecte realitzat:









No hay comentarios:

Publicar un comentario