miércoles, 4 de abril de 2012

Dia 16 (10:00 - 10:15)

Cap al punt d' entrada dels turistes, iniciem un dels trams més especials de la ruta fallera. El casc antic de València sembla un laberint, cases amb solera, rusticisme i tradició, encant al cap i a la fi en una de les zones més al marge de la legalitat que per València et pots trobar. Però comte amb aquesta reflexió, al marge de la legalitat no vol dir que hi haja delinqüència, sinó perquè és on trobem més mostres de rebel·lia i denúncia del sistema. M' encanta, no puc evitar-ho, el Barri del Carme és especial, per això és un dels recorreguts que faig amb més alegria. Havem deixat darrere la Plaça de l' Arbre i pel carrer de Santa Elena tenim al costat la següent placeta amb monument:

73 - Plaça de la Santa Creu
Artista: Ignacio Ferrando Tamarit
Lema: On canastes s' ha posat?
Secció: 7A


Infantil - Plaça de la Santa Creu
Artista: La Comissió
Lema: Walking on the moon
Secció: 13ª



I ara farem una corba graciosa sobre el mapa, el carrer de la Creu fins aplegar a la Plaça de l' Àngel. Ací em crida molt una pancarta que diu açò: "Associació de Veïns afectats pel Riva al Barri del Carme". Tot i el que ara m' interessa és el monument, fet per un artista que la meua ex comissió coneix molt bé:

198 - Plaça de l' Àngel
Artista: José Vicente Cebrián Minguet
Lema: Lo nostre
Secció: 7A



Infantil - Plaça de l' Àngel
Artista: José Vicente Cebrián Minguet
Lema: Teatre
Secció: 16ª


Per una drecera, la del carrer del Vall de Crist, sortim a Serrans on més amunt trobem eixes torres tan emblemàtiques, eixes on la Fallera Major de València dona pas a les falles en la crida. Un dels símbols de la ciutat que al costat te una falla amb més de 120 anys d' història. Aquest exercici també està d' enhorabona ja que han aconseguit el primer premi de la Secció 2B:

65 - Serrans - Plaça dels Furs
Artista: José Miguel Ballester García
Lema: Dormir, tal vegada somiar
Secció: 2B



Infantil - Serrans - Plaça dels Furs
Artista: Javier Igualada Fernández
Lema: La volta a peu
Secció: 3ª


Des de Serrans, i amb una extranya sensació de desconcert després de veure a Julio Romero, ex president del Llevant i un grup de policies fotografiant-se amb el monument, avancem pel carrer de Blanqueries a vora del riu Túria:

339 - Blanqueries
Artista: Alfredo Demets Vidal
Lema: Bufonades
Secció: 4B



339 - Blanqueries
Artista: Fet d' encàrrec
Lema: Conte contat
Secció: 4B


I després de fotografiar el sempre curiós monument de Blanqueries, el cor s' ens accelera. Caminem un poquet més i trobarem una falla de la secció especial, una falla que tenia moltíssimes ganes de veure aquest any per l' autenticitat i l' originalitat. Un dels monuments més alts amb un pressupost de 150.000 euros i un estil molt particular. Imatges abans de veure' l ja parlaven d' una obra artística impressionant, i no decepcionà en cap cas. Sisé premi de la secció i primer d' enginy i gràcia són bons arguments per a delectar-se d' aquesta falla:

9 - Plaça de Na Jordana
Artista: Manolo García Ramírez
Lema: Leonardo Da Vinci
Secció Especial






Infantil - Plaça de Na Jordana
Artista: Joan S. Blanch
Lema: No és per casualitat
Secció Especial



Trajecte realitzat:



4 comentarios:

  1. Dani aquí otro que sigue tu excursión por Valencia en fallas. No se si lo sabes pero en el foro Alfoc http://alfoc.mforos.com/1952139/10583234-2012-el-reto-todas-las-fallas-de-valencia/ todos los años intentamos recopilar fotos de todas las fallas, te invito a participar con tus fotos y a que te guardes las pocas que he leido que te dejaste. Saludos

    ResponderEliminar
  2. Hola Simon, muchisimas gracias por el comentario, claro que se que en Alfoc enseñais fotos de todas las fallas, de hecho gran parte de mi reto os lo debo a vosotros, me he tirado todo el año coleccionando vuestras imagenes para hacer un recopilatorio. Por supuesto podeis coger las fotos que querais incorporar, yo probé una vez a subir pero lo entendi el mecanismo y lo dejé estar, pero estaré encantado de intentarlo de nuevo. Lo dicho, teneis total libertad para guardar mis imagenes en incorporarlas al foto.
    Un gran saludo y un honor que me visiteis desde esa gran plataforma como es Alfoc, haceis muy grande la fiesta de las fallas!

    ResponderEliminar
  3. La de Da Vinci está muy bien. Es de mis favoritas hasta ahora.

    ResponderEliminar
  4. Tiene mal gusto el Weinorsito hahahahaha

    ResponderEliminar