martes, 29 de mayo de 2012

Dia 17 (08:10 – 08:25)

Ja fa un bon solet sobre nosaltres, te pinta de que farà un dia preciós típic de primavera. Era una de les coses que més temia abans de començar l’aventura, la climatologia, però tot s’aliat per a poder complir el somni. Amb una sensació existencialista, estic a les 8 del matí perdut entre carrers del barri de Jesús i més despert que mai, quan a hores d’ara en un dissabte qualsevol estaria dormint com un angelet. I es que entre dues falles, l’únic que pots fer és mirar mapes i sobretot pensar. Ens situem on ens vam quedar en l’anterior entrada, davant del mercat de Jesús on deixem Carrer de la comissió de la Fallera Major de València i anem a una falla que ha cobrat atenció en els darrers dies pel seu artista. Innovació, abstractisme, originalitat, monuments que s’allunyen dels cànons clàssics, característiques d’Anna Ruiz i Giovanni Nardin que contemplarem en una Plaça d’Especial. Però abans de que això arribe, seguim gaudint dels monuments 2012:

236 - Plaça de Jesús
Artista: Anna Ruíz i Giovanni Nardin
Lema: Espai Públic
Secció: 6C


Infantil - Plaça de Jesús
Artista: Bastian Baltasar Bax
Lema: Darrere de les ombres
Secció: 5ª


I d’una falla particular a una històrica dins del barri que explorem, tal dia com ahir complia 70 anys, però ni molt menys està jubilada. Pugem per Jesús i prenem l’esquerra pel carrer d’En Callosa d’en Sarrià:

172 - Pérez Galdós - Jesús - Mestre Sosa
Artista: Daniel Barea Ortiz
Lema: La por
Secció: 7C


Infantil - Pérez Galdós - Jesús - Mestre Sosa
Artista: Daniel Barea Ortiz
Lema: El parc
Secció: 14ª


Següent parada, s’acostem al nucli central del barri de Patraix i ja sentim els primers petards de la despertà. Alguns fallers estan desdejunant però altres ja tenen ganes de pólvora, espere no ser víctima de cap incident pirotècnic, confie en la responsabilitat dels "despertaners":

215 - Baró de Patraix - Conca
Artista: Luis Herrero Gargalló
Lema: Una falla...especial
Secció: 5B


Infantil - Baró de Patraix - Conca
Artista: José Luis Platero Cosí
Lema: No tinc por
Secció: 13ª


De la falla del nostre conegut Ferran Gil, a la que dona nom al barri. Comissió històrica que va sorgir en plena Guerra Civil i que te un emplaçament magnífic, un lloc que particularment m’agradà molt per la seua estructura irregular. Apleguem a la Plaça de Patraix entre escombraires i algun cotxe policia que vigila si i a normalitat. Tranquil·litat agents, que sols volem veure el monument:

130 - Plaça de Patraix
Artista: Miguel Delegido
Lema: Tinguem la festa en pau
Secció: 3B


Infantil - Plaça de Patraix
Artista: Vicente Francisco Lorenzo
Lema: iaios.com
Secció: 8ª


Crec que em trobe en el moment més àlgid del dia, quan elaborava els mapes a ma casa i m’imaginava com anirien les coses, el resultat era mol similar al que està sortint. Baixem pel carrer d’Humanista Mariner a veure el tercer premi de la secció 4B:

202 - Humanista Mariner - Manuel Simó
Artista: Toni Fornés Quijano
Lema: Dones al poder
Secció: 4B


Infantil - Humanista Mariner - Manuel Simó
Artista: Enric Ginestar Morán
Lema: Puces Circus
Secció: 13ª



No hay comentarios:

Publicar un comentario