martes, 12 de junio de 2012

Dia 17 (11:30 - 12:10)

Quan la fatiga comença a ser part d'u mateix, com si la tingueres assumida, entres en una fase de neutralitat independent, com si hagueres perdut el control corporal, ànima i cos van cadascuna per una banda, però mantenen connexió quan hem d'estar davant dels monuments. Afortunadament, no tenim na limitació temporal tan estricta com al dia anterior, però quan abans apleguem al nostre destí més temps per reposar. El següent tram ens conduirà pels voltants del centre comercial Gran Túria i anirem acostant-se fins a Xirivella. Encara que abans d'aplegar al Barri de la Llum, hem de veure un parell de falles situades entre les avingudes de Tres Forques i Arxiduc Carles. Ens hem desorientat, el carrer Torrent no és el que havíem de seguir per al següent destí i els noms que veiem no figuren al mapa, que sols recolleix els carrers més importants i grans. Finalment ens guiem per les banderes, menys mal que sempre he tingut la virtut d'orientar-me seguint la meua intuïció:

367 - Pobla de Vallverd - II República Espanyola
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: A mesura
Secció: 5A


Infantil - Pobla de Vallverd - II República Espanyola
Artista: Alejandro Cano Hernández
Lema: Quin festival s'ha montat al bioparc
Secció: 7ª


Ens trobem al carrer Doctor Pérez Feliu i per a pujar fins a la pròxima parada hem d'escalar per l'Avinguda de les Tres Creus. I es que ja des del fons es veia com la següent falla no és una qualsevol. Haurà baixat de categoria però Ceramista Ros sempre ens regala coses suggerents. Així, és normal que tanta gent es vulga fotografiar davant del monument:

284 - Ceramista Ros - José María Mortes Lerma
Artista: Sergio Fandos
Lema: L'origen de la música
Secció: 1B




Infantil - Ceramista Ros - José María Mortes Lerma
Artista: José Luis Álvarez Francés
Lema: La màgia del teatre
Secció: 1ª


I anem cap al mercat, però no per a comprar, sinó per veure falles. Una comissió particular pel seu emplaçament, potser serà de les més visitades ja que no costa res passar-se a veure-la, encara que tingues les mans carregades de bosses. Pel carrer José Maestre apleguem al Mercat de Castella:

308 - Mercat de Castella
Artista: Rafael i Raúl Martínez
Lema: A la sopa boba
Secció: 3A


Infantil - Mercat de Castella
Artista: José Luis Platero Cosi
Lema: L'estudi de Leonardo
Secció: 2ª


Quina calor que fa, no he vist cap termòmetre però de segur que hem sobrepassat els 25 graus, que per a les altures d'any que estem, es prou sufocant. El següent destí es troba a l'altra banda de l'Avinguda Tres Creus, avancem pel carrer Rei Saúd:

190 - Mare de Deu de la Fontsanta
Artista: Hernán Cortés García
Lema: Espectaculs habituals
Secció: 7A


Infantil - Mare de Deu de la Fontsanta
Artista: Diego Palacios Pérez
Lema: La màgia dels zodiaquets
Secció: 6ª


L'última falla d'aquesta entrada en porta tot just darrer de l'Hospital Universitari de València, al carrer Pare Esteban Pernet. I al monument, un personatge molt familiar en els dos sentits:

280 - Plaça del Doctor Berenguer Ferrer
Artista: Enrique Burriel Moro
Lema: Registrat
Secció: 6C


Infantil - Plaça del Doctor Berenguer Ferrer
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: La volta al món
Secció: 15ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario