lunes, 3 de diciembre de 2012

Dia 19 (10:40 - 11:40)

Tres comissions falten per acabar amb el trajecte de Beniferri, just després partirem a Benimàmet per a iniciar el tram definitiu de la nostra ruta que conclourà l'aventura fallera. Com si fora l'hora de dinar, ja que portem desperts unes quantes hores. Però mirem el rellotge i no són ni les onze del matí, qualsevol ho diria!. Ens trobem a Beniferri, zona molt tranquil.la i dispersa, poc de tràfic camí de Burjassot i les altres poblacions a les rodalies. Bufa un vent suau, sembla un dia més propi de la tardor que de la primavera, per moments ix el sol i en altres s'amaga darrere de núvols que fan témer pluja. Però agraïm que durant tota la ruta, no caiguera ni una gota. No van córrer la mateixa sort algunes falles que encara no havien cremat els seus monument i caigué un bon ruixat a la nit. Les tres falles que resten abans d'agafar el Metro són recents. Sobretot les dues últimes, la primera ja te uns ben guanyats 28 anys. Partim fins aquesta, passem per davant del Palau de Congressos, una zona de gran edificis luxosos a tota l'Avinguda de les Corts Valencianes. Per un descampat acurtem el camí fins al carrer Còrdova:

361 - Ciutat de Còrdova - Vicente Tomás Martí
Artista: José Manuel Martínez Izquierdo
Lema: Fent joc
Secció: 6C


Infantil - Ciutat de Còrdova - Vicente Tomás Martí
Artista: José Manuel Martínez Izquierdo
Lema: Respecta la natura
Secció: 12ª



Com falta poc per agafar el metro he decidit no fer aturada per descansar, encara que no serà per falta de ganes. Són els moments més crítics, però no hi ha cap altra possibilitat que seguir endavant. A la falla Ciutat de Còrdova hi havia fallers esmorzant i jugant a les cartes, un bon record nostàlgic del que estaria fent jo en cas de seguir a la meua comissió. Creuem el carrer Camp de Túria, va de comarques ja que hem de trobar la Vall d'Albaida i la Canal de Navarrés, enhorabona pel primer premi d'enginy i gràcia:

379 - La Vall d'Albaida - Canal de Navarrés
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: Confusió
Secció: 7C


Infantil - La Vall d'Albaida - Canal de Navarrés
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: Lletres i números
Secció: 16ª



Imagine que no és causalitat que tants carrers d'eixa zona tinguen nom de comarques de la Comunitat. Siga quina siga la raó, tirem per l'Horta Sud. Últim "sprint" abans de descansar uns minuts, saludem la fallera convertida en ninot de la darrera comissió que visitem abans de partir a la parada de metro de Beniferri:

383 - L'Horta Sud - La Costera
Artista: Francisco Olivares i Juan Valencia
Lema: Enamorats d'allò nostre
Secció: 7C


Infantil - L'Horta Sud - La Costera
Artista: Francisco Olivares i Juan Valencia
Lema: El circ
Secció: 15ª



Menys mal! ja podem seure uns minuts en la banqueta de la estació. Encara falten cinc minuts per a que passe el Metro en direcció a Paterna. L'agafem i baixem en la parada de Les Carolines, en Benimàmet. Només eixir, tenim la comissió de Campament:

262 - Campament - La Iesa
Artista: José Latorre i Gabriel Sanz
Lema: El sol que més calfa
Secció: 6C


Infantil - Campament - La Iesa
Artista: Xaume Torrent Arenas
Lema: La falleja major i el President tenen ganes de festa
Secció: 7ª


Es fa hora de començar el passacarrers, sonen les bandes de música i els crits dels fallers que s'ajunten per a iniciar un dels actes més bonics del exercici. Quan la comissió es mostra al barri en el dia de Sant Josep. Com no els records són inesborrables, les presses per arribar a hora, comprovar que tothom va ben vestit, rebre els elogis dels familiars i veïns. Qui puguera gaudir de tot! però nosaltres hem triat veure la falla la segona falla per ordre cronològic de Benimàmet:

293 - Benimodo - Enginyer Dicenta
Artista: Enric Andrés Alandi
Lema: Vivendes i vivències
Secció: 6A



Infantil - Benimodo - Enginyer Dicenta
Artista: Enric Andrés Alandi
Lema: El còmic
Secció: 10ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario