viernes, 28 de diciembre de 2012

Dia 19: (12:25 - 13:20)

Burjassot es un d'eixos municipis que agraden per la gran quantitat de falles que hi ha. Fins a 13 comissions, el que fa que siga una parada obligatòria en la nostra ruta. Però a més serà un tram especial ja que tindrem bona companyia, la d'una companya amb qui mantinc una gran amistat i que en els dos darrers anys s'ha encarregat de guiar-me pel seu poble. Encara que abans de reunir-me amb ella, tindré temps de perdre'm en busca de la següent parada. Ara si que sí, els carrers ja bullen d'ambient, els fallers més ressacosos s'han posat en peu per al passacarrer i alguns ja comencen a preparar el dinar de Sant Josep. I un dia festiu com aquest s'han de traure força d'on no hi ha, és l'últim dia de falles i no el podem passar gitats al llit. Els rostres dels fallers indiquen símptomes d'esgotament, però res els lleva l'alegria. Entre tan de pont per a les autovies i carrers que no arribe a identificar, la ruta es desorienta. Però una simpàtica dona ens guia el destí del monument faller. Per cert, a aquesta comissió pertany una persona a la que el 2012 m'ha brindat l'oportunitat de conèixer: el gran Pepe Herrero. Benvinguts a la falla d'Empalme:

267 - Mariano Benlliure - Sequia de Tormos - Empalme
Artista: Juan Miguel Delegido Cabrito
Lema: Pinta...mones
Secció: 5B


Infantil - Mariano Benlliure - Sequia de Tormos - Empalme
Artista: José Luis Platero Cosí
Lema: Més que herois
Secció: 5ª


Ja amb tot aclarat, hem d'escalar cap al centre del municipi. Seguim amunt el carrer de València fins a la Plaça Sant Jaume de la Ribera. Ens rep la música, els crits dels xiquets i la calor de la comissió del Pouet:

275 - Plaça del Pouet
Artista: Luis Camacho
Lema: Amb l'esgléssia hem tropessat
Secció: 5A


Infantil - Plaça del Pouet
Artista: Ramón Lucía
Lema: En l'estiu, el món del gelat viu
Secció: 4ª


Ja no anem a soles, Carmela ens acompanya, i almenys així ens distraguem de no pensar en el dolor de cames que arrastrem damunt. I es que cada pas és una mostra de superació, i encara queden moltes falles que no anem a deixar de banda, entre elles aquesta:

207 - Mestre Lope - José Carsi
Artista: Inmaculada Ibáñez Marco
Lema: Crisi del treatre
Secció: 3B


Infantil - Mestre Lope - José Carsi
Artista: Juan Manuel Sánchez Cuenca
Lema: Tocant la primavera
Secció: 13ª


Com la nostra amiga coneix Burjassot al detall, ens deixem conduir i a més, les seus influències fan que de tant en tant tinguem un respir que ens ve de meravella per a reposar. Així va succeir a Mendizábal, on la festa estava en ple carrer, la banda tocant, molts fallers ballant i la "picaeta" de mà en mà. Quasi ningú recordava que hi havia monument, per això estem nosaltres, per a ressenyar-lo dins de tanta alegria:

266 - Mendizábal
Artista: José Ramón Devís Benet
Lema: Burraes i bufonaes i viceversa
Secció: 5B


Infantil - Mendizábal
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: Ciències o lletres
Secció: 6ª



Amb el somriure a la cara i una cervesa fins i tot que entrava com aigua beneïda. Deixem darrere aquest monument i prenem direcció al carrer de la Independència. Entre edificis i una miqueta amagada, res s'escapa a la ruta fallera:

221 - Llibertat - Teodoro Llorente
Artista: David Sánchez Longo
Lema: Burjassot fashion
Secció: 6B


Infantil - Llibertat - Teodoro Llorente
Artista: Víctor Caballero Gutiérrez
Lema: Flors són amors
Secció: 8ª

No hay comentarios:

Publicar un comentario