miércoles, 28 de marzo de 2012

Dia 16 (08:25 - 09:00)

I després d' un pas previ per la biblioteca de la Universitat, anem a veure la primera falla de la Secció Especial, un monument que de passada hem vist per acudir a les mascletaes. Sense parar gran atenció en les visites prèvies per a poder veure en este moment amb més expectació durant aquest moment. Una comissió que comença a ser clàssica en la màxima categoria, tot i que el seu pressupost és dels més baixos,  la crítica és molt accentuada i per això ha entrat en el top 10 amb el 9é premi de Junta Central Fallera. Recorreguem l' Avinguda de Mísser Mascó i a vores de l' Albereda, davant del Col·legi Esclavas del Sagrado Corazón de Jesús, veiem la falla d' Exposició:

22 - Exposició - Mísser Mascó - Arévalo Baca
Artista: José Manuel Gramaje Llisterri
Lema: Hospital
Secció Especial








Infantil - Exposició - Mísser Mascó - Arévalo Baca
Artista: Marina Puche
Lema: Cotó en pèl de sucre
Secció Especial



Deixem darrere el monument de Gramaje, reposem forces amb un petit briox, anem al bany i abandonem la zona d' Algirós per endinsar-nos al casc antic de València. La ciutat està a ple rendiment, la majoria de negocis ja han obert les portes, el tràfic funciona i el Sol il·lumina al 100%. Les terrasses ja tenen bona clientela i jo l' emoció per bandera. Simplement em sent la persona més feliç del món. Creuem el Pont del Reial i per la plaça Tetuán, entrem per un caminet fins la Plaça Sant Bult:

19 - Plaça del Sant Bult
Artista: José Miguel Corachán Lagunas
Lema: Dones?
Secció: 4B


Infantil - Plaça del Sant Bult
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Hi havia una volta un...
Secció: 12ª


Amb la lívid a l' extrem i l' eufòria, anem pel carrer d' Aparici i Guijarro, i pel carrer de Palau veiem un monument enginyós i diferent, com moltes que es fan al casc antic. 

271 - Plaça de Mossén Milà
Artista: Antonio Fornés Quijano
Lema: Suicidis Diversos
Secció: 6C


Infantil - Plaça de Mossén Milà
Artista: Antonio Fornés Quijano
Lema: Hamelín abans del Flautista
Secció: 14ª


Baixem pel Trinquet dels Caballers, estem en una zona plenament cultural i de turisme, els edificis respiren tradició i les tendes autenticitat, racons especials allunyats de l' homogeneïtat superficial dels moderns centres comercials. Creuem el carrer del Mar i del Pollastre, apleguem al Carrer de la Pau que sempre em du bons records per l' Ofrena on tants any he passat com a faller. Arribem a la plaça d' Alfons el Magnànim, prop del Corte Inglés:

148 - Alfons el Magnànim - Nau - Bonaire
Artista: José Antonio Marco Gómez
Lema: Tribus Urbanes
Secció: 5A


Infantil - Alfons el Magnànim - Nau - Bonaire
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Coxinaetes
Secció: 14ª


I s' endinsem per carrer de la Nau, passem pel Museu del Patriarca fins aplegar a la Plaça de la Universitat Vella de València, on al igual que el monument de Mossén Milà, una falla original:

305 - Universitat Vella - Plaça del Patriarca
Artista: Filiberto Pons Rubio
Lema: Sol Naixent
Secció: 7A


Infantil - Universitat Vella - Plaça del Patriarca
Artista: La Comissió
Lema: Lluna Menuda
Secció: 16ª


2 comentarios:

  1. Por ahora la falla de Mossén Milà es la que más me gusta (no podría ser de otra forma, hehehe).

    ResponderEliminar