viernes, 27 de abril de 2012

Dia 16 (12:55 - 13:25)

Un tram curt, encara que ben intens. Deixem darrere la multitud que anava en direcció a la mascletà o a les falles més importants del centre, abarrotat ja en eixos instants. La ruta de Russafa ha de ser obligada per a tots els amants fallers, no hi ha carrer que no s' engalane per a l' ocasió i en menys d' un hora pots aplegar a veure una vintena de monuments, separats per escassos metres. També estic molt emocionat ja que al final d' aquesta entrada deixem dues falles importants, de nit enlluïxen l' inimaginable, de dia tal volta una miqueta més desapercebudes, encara que la màgia del carrer Literat Azorín és una recomanació personal. Però primer baixem pel carrer Cuba, que abans d' aplegar a Floreal, tenim tres parades, la primera, Dénia:

85 - Cuba - Dénia
Artista: Victor Caballero Gutiérrez
Lema: Tastades
Secció: 2B


Infantil - Cuba - Dénia
Artista: Victor Caballero Gutiérrez
Lema: Rebel·lió a la granja
Secció: 11ª


Segon destí en la ruta cubana, Buenos Aires. Durant dos anys seguits aquesta comissió estigué a Secció Especial, ara ja no, però continua sent una falla important a Russafa:

142 - Cuba - Buenos Aires
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: Costums Orientals
Secció: 4B



Infantil - Cuba - Buenos Aires
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: Jugant amb l' aigua
Secció: 11ª


De termes sud-americans va la cosa, passem de Buenos Aires a Puerto Rico, així dona gust, les tenim totes seguidetes i sense pèrdua:

41 - Cuba - Purto Rico
Artista: José Francisco Espinosa Aguilar
Lema: Tot escomensa per cara
Secció: 2A


Infantil - Cuba - Purto Rico
Artista: Francisco Roca Chorques
Lema: Aventures
Secció: 2ª


I ara ja ens delectem d' una falla que segons la valoració del jurat, és la segona millor de tota València. Una explosió de color, flors, sensualitat, un estil propi el de Pere Baenas que durant dos any ha aconseguit fer d' aquesta comissió una referència a la màxima categoria. L' any passat obtingueren el quart premi, aquest s' han superat i no ens estranya gens. La gent tracta d' immortalitzar uns dels rostres més perfectes que s' han pogut observar en aquest exercici. Enhorabona al artista:

28 - Cuba - Literat Azorín
Artista: Pere Vicent Baenas García
Lema: Floreal
Secció Especial





Infantil - Cuba - Literat Azorín
Artista: Sergio Amar Medina
Lema: La Història està de moda
Secció Especial


I de Cuba a Sueca. Mirem al cel, una il·luminació extraordinària i única, que en aquestos moments, està apagada. Quasi millor, perquè no voldria repetir l' experiència de l' any passat, quan allò era intransitable de la quantitat de gent que hi havia. La massa feu que els monuments passaren a segon pla i clar, això no es pot permetre. Per això, tot i que no podré veure l' il·luminació guanyadora del primer premi llevat d' en fotografies, preferisc la tranquil·litat que tenim. Sueca doncs, ens deixa una delicatessen de monument, homenatge al país veí:

177 - Sueca - Literat Azorín
Artista: José Joaquín Lafarga Palomares
Lema: ¡Oh la la! C' est magnifique
Secció Especial





Infantil - Sueca - Literat Azorín
Artista: Javier Fernández Ruiz
Lema: Babyboom - 1912
Secció Especial



Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario