sábado, 12 de mayo de 2012

Dia 16 (16:10 - 16:30)

És el tram més esperat del dia 16, incluïm dues falles de secció especial i una que perfectament podria ser-ho, inclús alguns pensaven que ho era. La Gran Via ja es una referència en el món faller, ho era abans, però en els darrers anys han aconseguit posar aquest sector entre les zones d'obligada visita. Amb la por de que la càmera de fotos responga ja que està fent símptomes d'apagament, s'acaba la bateria i no vull que en el moment més esperat em falle. El dolor de cames ja no importa, vaig a visitar els dos monuments que més em cridaren l'atenció quan observí els esbossos, i de veres dic que no em van decepcionar gens ni miqueta. La primera parada, monument de 83.000 euros fet pel tàndem Llàcer-Santaeulalia i primer premi de la secció 1A. Sols heu de veure imatges per a reconèixer que el premi està ben justificat. Un monument que es recordarà durant molts anys al carrer Mestre Gozalbo:

44 - Mestre Gozalbo - Comte d' Altea
Artista: Vicente Llàcer i Alejandro Santaeulalia
Lema: No estem per a contes
Secció: 1A




Infantil - Mestre Gozalbo - Comte d' Altea
Artista: Francisco Gisbert Picó
Lema: Ja ha aplegat
Secció: 2ª



I si bo és el monument que hem vist, no menys preciós és el següent. Almirall Cadarso sempre m'ha semblat una falla cridanera, des de l' arribada de Manolo Algarra s'ha col·locat en el pòdium i aquest any volien guanyar per primera volta a la Secció Especial. El somni no s'ha complit, i ha hagut moltes crítiques al jurat. Ho dit sincerament, aquesta falla hauria de aconseguir el major gallardó. L'esbós ja era una passada, i el resultat final, una meravella que m'he posat de salva-pantalles a l'ordinador. Per a mi, la millor falla de València en aquest exercici 2012:

14 - Almirall Cadarso - Comte d' Altea
Artista: Manuel Algarra Salinas
Lema: ¡Más difícil todavía! (don sin din)
Secció Especial





Infantil - Almirall Cadarso - Comte d' Altea
Artista: José Gallego Gallego
Lema: Els infants volem...
Secció Especial



I com no hi ha dos sense tres, passem d'un monument de la Secció especial a un altre també de la màxima categoria. Regne de València ja porta força anys en primera fila de les falles, tot i no obtenir premis, ha sabut consolidar-se. La seua aposta sempre és graciosa, en un emplaçament ideal per a que els cotxes la vejen. Enhorabona a la comissió perquè no és fàcil estar tants anys plantant monuments de gran pressupost, aquest exercici amb una "superfalla":

187 - Regne de València - Duc de Calàbria
Artista: Sergio Musoles Ros
Lema: La Superfalla
Secció Especial



Infantil - Regne de València - Duc de Calàbria
Artista: Pedro M. Rodríguez Marín
Lema: Voy a tener un hermanit@
Secció Especial



Ja van quedant menys falles, el dia acaba, per l'Avinguda Regne de València anem fins el punt d'entrada al carrer Císcar. Iniciem la marxa cap a dalt i de tornada al centre:

161 - Regne de València - Císcar
Artista: Enrique Burriel Morro
Lema: Marejada
Secció: 4A


Infantil - Regne de València - Císcar
Artista: Enrique Burriel Morro
Lema: Animalaes
Secció: 6ª



Anem amunt per Carrer del Mestre Racional i girem a l'esquerra per Salamanca. Aprofite per elogiar l'estructura antiga d'alguns edificis que entre pisos moderns i alts, amaguen una gran tradició en les façanes:

283 - Jacinto Benavente - Reina Na Germana
Artista: José Latorre i Gabriel Sanz
Lema: A la caça del delicte
Secció: 2B



Infantil - Jacinto Benavente - Reina Na Germana
Artista: Alejandro Cano Hernández
Lema: La granja de Jacinto
Secció: 5ª


Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario