domingo, 20 de mayo de 2012

Dia 17 (07:05 - 07:30)

Encetem el segon dia de la nostra ruta, després d'un intens dia 16 desconfiàvem en tenir força suficient per a completar la segona etapa. Per a que anem a enganyar-nos, és cert que agulletes tenim, però tot és qüestió de voluntat. Hem agafat el Metro de les 06:45 a Almàssera, i en apenes 20 minuts arribem a l'Avinguda del Cid. Durant el trajecte es palpa un ambient estrany, molta gent ressacosa d'una nit llarga, però afortunadament l'eixida al carrer no és tan tenebrosa com l' anterior. Hi ha rajos de llum sense sol, els netejadors estan treballant i el palpa una certa tranquil·litat. A diferència de l'anterior dia, no hi ha motos i borratxos sonambulant, encara que cal mostrar una certa precaució. A eixes hores, de qualsevol racó pot eixir un llunàtic, però amb eixa por hem de conviure sempre. Anem al que interessa, eixim de l'estació i recorreguem l'Avinguda del Cid fins girar a l'esquerra per José Maestre, primera falla del dia 17:

116 - Àngel d'Alcàsser - José Maestre
Artista: Sergio Martínez Guirao
Lema: Passa la vida
Secció: 3B


Infantil - Àngel d'Alcàsser - José Maestre
Artista: Sergio Alcañiz
Lema: La família Cid
Secció: 8ª


Aquesta zona estava destinada per a estes hores, l'any passat ja vaig poder visitar els monuments del carrer Àngel d'Alcasser i vaig creure convenient que el tram de visita fora ben matiner. Entre escombraires sortim a Santa Creu de Tenerife:

166 - Santa Creu de Tenerife - Àngel d'Alcàsser
Artista: Lorenzo Fandos Ayoro
Lema: La revolució surrealista
Secció: 5B


Infantil - Santa Creu de Tenerife - Àngel d'Alcàsser
Artista: Lorenzo Fandos Ayoro
Lema: Les abelles i la mel
Secció: 10ª


Baixem pel carrer que dona nom a l'Illa Canària i a la nostra esquerra entrem per Músic Ayllón, llevat d'alguna persona que va a treballar o passejar el gos, ni un ànima trobem en un barri residencial front al parc de l'Oest. A la dreta per Francisco Dolz:

261 - Grup Antonio Rueda
Artista: La comissió
Lema: La crisi del terror
Secció: 7B



Infantil - Grup Antonio Rueda
Artista: La comissió
Lema: Condició: Les antenetes
Secció: 14ª


Tornem per on entrat, durant el dia 17 soles podrem gaudir d'una falla de la Secció Especial i tan prompte aplega eixe moment. És una llàstima que la Falla d'Arxiduc no siga de les més visitades de la secció Especial, el seu emplaçament és llunya respecte a les falles més importants. La seua crítica és prou ferotge amb els polítics, ja ho sigué l'any passat i aquest no s'han volgut quedar darrere. A partir de 2013 ja no competiran a la màxima categoria, però ha sigut un luxe gaudir d'un monument amb tant d'enginy, enhorabona arxiduquers:


87 - Arxiduc - Carles Xiva
Artista: Alberto Ribera Fernández
Lema: Quina Mutada
Secció Especial




Infantil - Arxiduc - Carles Xiva
Artista: Fernando López Cabañero
Lema: Quins animals...més marcians!
Secció Especial


Ens clavem pel carrer Mariano Ribera, ara s'inicia l'autèntica Ruta, la d'eixos barris que mai he visitat i per tant són totalment desconeguts, ara és moment d'abusar dels mapes fins que s'esborren les indicacions. A l'encreuament de Mestre Bellver, cinquena falla del dia:

240 - Mestre Bellver - Mariano Ribera
Artista: Javier Igualada
Lema: Per a plantar a la lluna em de pujar
Secció: 7A



Infantil - Mestre Bellver - Mariano Ribera
Artista: Fernando Urios
Lema: Aventures a la mar
Secció: 6ª


Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario