jueves, 31 de mayo de 2012

Dia 17 (08:25 – 08:55)

Les falles són l’única cosa capaç de motivar a la gent a eixir al carrer a les 8:30 del matí d’un dissabte. No solament ho dic per els fallers, que a ixes hores estan despertant a tot el barri amb masclets i entre algun grupet m’he hagut de clavar jo per a fotografiar els objectius que perseguisc, els monuments. A les cafeteries, Forns i paradetes de xurrets i bunyols comencen a haver-hi cues. Són mixes imatges que es queden gravades a la retina, per les quals mereix la pena matinejar ja que solament els amants de les falles es troben al carrer o acudixen al treball. Hi ha pau tot i els esclats d’explosius, fa una temperatura ideal, el sol de les primeres hores dona una llum més tèbia i càlida. La Ruta val la pena per eixos moments, no tot es veure falles, també es contemplar les actuacions de la gent en torn a la festa. Però millor aparquem la melancolia que ens inspira el barri de Patraix i continuem mostrant les imatges d’art faller:

294 - Jacinto Labaila - Manuel Simó
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Fent Turisme
Secció: 4B


Infantil - Jacinto Labaila - Manuel Simó
Artista: José Manuel Ribes
Lema: El Baile de Jacinto
Secció: 12ª


Després de recórrer el carrer de Manuel Simó, baixem per Pius Xi per a veure una falla que per la “postal idíl·lica”, terme que empre per designar l’entorn urbà del monument, m’havia agradat prou. Potser a cap li cride l’atenció, però m’agraden les fileres d’arbres:

232 - Pius XI - Fontanars
Artista: Luis Herrero Gargalló 
Lema: Amor o desamor
Secció: 2A


Infantil - Puis XI - Fontanars
Artista: Sergio Fandós Nájera
Lema: D'on ve eixa música
Secció: 3ª


No soc l’única ànima al carrer, avis curiosos, persones que baixen al gos a passejar o algun esportista que aprofita la fresca del moment. Iniciem una llarga baixada pel carrer Fontanars dels Alforins que ens a de conduir a la rotonda d’Avinguda Giorgeta, on està la parada de Patraix. Disculpeu la qualitat de la imatge, però és la millor que vam poder trobar des de diverses perspectives:

35 - Juan d'Aguiló - Gaspar Aguilar
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Ací hi ha negosi!
Secció: 2A


Infantil - Juan d'Aguiló - Gaspar Aguilar
Artista: Joaquín Martí Fernández
Lema: ¡¡equinocci de primavera!!
Secció: 5ª


Ens colem pel carrer Veneçuela on ens ha de conduir directes al següent destí, ¡avant comissió! esperem que no ens llancen una fletxa aquestos adorables indis:

199 - Veneçuela - Agustí Sales
Artista: Enrique Cardells Martínez
Lema: Indi-rectes
Secció: 3A


Infantil - Veneçuela - Agustí Sales
Artista: Vicente Espeleta Garcia
Lema: Papà, juguem?
Secció: 8ª


De Veneçuela a Uruguai, no estem de viatge per la Sud-amèrica, la distància entre els dos carrers és mínima. Per el punt de xoc entre Cartes i Uruguai veiem les primeres dones vestides de fallera, potser tenen passacarrer ja que l’ofrena no li toca la seu sector fins l’endemà:

340 - Francisco Climent - Uruguai
Artista: Santiago Ferrer Vicent
Lema: Èpoques pasades foren millor
Secció: 5B


Infantil - Francisco Climent - Uruguai
Artista: Santiago Ferrer Vicent
Lema: Escola d'inventors
Secció: 10ª



No hay comentarios:

Publicar un comentario