martes, 5 de junio de 2012

Dia 17 (09:45 – 10:20)

Allarguem la Nostra ruta a un dels barris més allunyats de la ciutat, un d’eixos perifèrics que simbolitzen un dels èxits de la Nostra aventura personal. I no dic èxit perquè siga una cosa difícil de complir, sinó perquè mai m’haguera imaginat anar pel barri de Sant Marcel·lí en busca de falles. D’ aquesta zona, hauré d’eliminar la primera comissió, el cansament que ja porte acumulat i tot el que encara ens queda per visitar fa que no vulga arriscar. Després comentarem quina és la víctima a la que evidentment li demane disculpes ja que la seua eliminació del mapa personal no es deu a falta de ganes per veure-la, sinó a la gestió del rendiment físic. La absència d’una escala que permeta creuar les vies del tren cap a la Creu Coberta feu que no ens estalviarem de la caminata per l’Avinguda Martínez Carrasco. Una zona per a esportistes i amb parcs per a passejar gossos, ens donem un passeig vora carretera fins aplegar a la rotonda de Sant Vicent Màrtir, on entrem per Tomás de Villarroya:

193 - Manuel Arnau - Creu Coberta
Artista: José Ramón Espuig
Lema: Embolic al Mercat
Secció: 5A


Infantil - Manuel Arnau - Creu Coberta
Artista: Carlos Alberto Herranz
Lema: El Circ
Secció: 12ª


La primera falla del dia 17 que cau hauria de ser la següent visita, en teoria baixaríem per Sant Vicent Màrtir i allí la trobaríem. Demanem llavors disculpes a la comissió José Soto Micó-Síndic Mocholí. La ruta doncs ens du a canvis, seguim endavant per Tomás de Vllaroya fins la rotonda de Bulevar Sud. Baixem a Sant Marcel·lí pel carrer que dona nom al barri. Monument que s’estrenava a 1A després d’èxits en categories inferiors, en 2011 primer premi en 1B. Amb un 16é premi aquest exercici, no deixem de donar-los l’enhorabona:

100 - Arquebisbe Olaechea - Sant Marcel·lí
Artista: Luis Herrero
Lema: Lo meu és meu i dels dos lo teu
Secció: 1A



Infantil - Arquebisbe Olaechea - Sant Marcel·lí
Artista: Sergio Amar
Lema: Les mentires dels adults
Secció: 1ª


Els primers passacarrers es fan presents a Sant Marcel·lí, per això anem a deixar-los gaudir de la festa i pugem per veure la segona comissió del barri, girem a la Nostra dreta pel carrer del Reverend José Noguera:

359 - Enginyer José Sirera - Pius IX
Artista: Toni Fornés Quijano
Lema: Invents malalts
Secció: 7A


Infantil - Enginyer José Sirera - Píus IX
Artista: Toni Fornés Quijano
Lema: Plantant Infantils
Secció: 11ª


Toca creuar l’autovia de Bulevar del Sud, ens endinsem pels edificis fins aplegar a la Plaça de Segòvia, on trobarem un gran obstacle, el monument està rodejat per una mascletà i no podem apropar-nos. Ho sent ja que l’artista Raúl Sebastián, col·laborador de Nuestras Fallas i del qui m’haguera encantat admirar el seu treball amb més deteniment:

249 - Plaça de Segòvia - Doctor Tomás Sala
Artista: Raúl Sebastián Falaguera
Lema: Pa-morirse
Secció: 3B


Infantil - Plaça de Segòvia - Doctor Tomás Sala
Artista: Raúl Sebastián Falaguera
Lema: Sol Naixent
Secció: 7ª


Com ens ha Sigut impossible apropar-nos més, Seguim amb un cert gust agredolç de que les disparades no ens afecten per a veure monuments. I es que la ruta no dona segones oportunitats, quan apleguem hem de veure la falla si o si, no podem tornar o esperar una millor ocasió per fer-li la fotografia. Pugem a l’Avinguda Primer de Maig i a la Nostra dreta, falla Carters d'un altre col·laborador del programa, el senyor Juan Carlos:

341 - Carters - Litògraf Pascual Abad
Artista: Juan Carlos Garcia Ibáñez
Lema: Sàlvans
Secció: 7B


Infantil - Carters - Litògraf Pascual Abad
Artista: Juan Carlos Garcia Ibáñez
Lema: Pirateries
Secció: 15ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario