martes, 19 de junio de 2012

Dia 17 (13:45 - 14:10)

Mislata, sector nombrós en comissions i vaja si quedà demostrat en la visita que vam fer pel municipi. Després de veure la falla de Joan d'Àustria, on per cert vaig trobar una amiga d'un company meu amb qui vaig estar a la mascletà fa apenes un parell de dies, tenia el temor per la dolenta fama que te la zona. No se si serà veritat o no, com la majoria de municipis apegats a la ciutat o barris adherits que conformen la perifèria, absorbeixen gent treballadora i poden tenir alta conflictivitat social. Però això passa en tots els racons i de segur que la majoria són gent fantàstica i treballadora, de fet jo mateix provinc d'un lloc que reuneix eixes mateixes característiques. En definitiva, són vora les dos de la vesprada i en aquesta ocasió, la mascletà de València no la sentirem tan a prop, però serà curiós tractar d'interpretar-la des de la llunyania. No obstant, distingir-la serà molt complicat ja que moltes són les comissions que fan la seua pròpia disparà. Mislata està al carrer per a gaudir de les falles, en la primera comissió estan tots pendents de l'hora per a que el pirotècnic alerte a tot el veïnat de quina festa ens rodeja:

334 - Doctor Marañón - Mestre Palau
Artista: Ximo Esteve
Lema: Amb l'aigua al coll
Secció: 3A




Infantil - Doctor Marañón - Mestre Palau
Artista: Ángel Navarro Requena
Lema: Mislaqua
Secció: 9ª


Entrem abans de la segona parada al Mercadona, on es notava que era l'hora del dinar ja que era un goteig costant de clients comprant coses per a portar-les a la falla. En un banc de l'Avinguda Gregorio Gea, i ben prop d'una mascletà, prenem una beguda estimulant i continuem. Curiosos que s'acosten a un monument distint com és el que planta Antonio Molle. Des de l'any 2009, les seues falles són cases, un estil originalinal i  que guanya bon respecte entre els amants de la festa, entre el que m'incloc:

229 - Antonio Molle - Gregorio Gea
Artista: Rubens Marzà
Lema: La casa gran
Secció: 6C




Infantil - Antonio Molle - Gregorio Gea
Artista: María Valero
Lema: Encantats
Secció: 4ª


Pugem per Gregorio Gea, anem a veure la falla més allunyada del sector, quasi en L'Hospital General Bàsic de la Defensa de València. I qui sap si dels seus usos van requerir en un incendi pel que vam passar. Els bombers i molt de veïnat davant d'un edifici on eixia fum per unes finestres. Aquestes situacions sempre em donen respecte i malestar, però com no podem fer res, per això estan els experts en seguretat, nosaltres anem a vore la falla Pizarro pel carrer de Castella:

255 - Barri Quint - Pizarro
Artista: Miguel Banaclocha Rausell i Ignacio Martínez
Lema: El yate-cito
Secció: 6B



Infantil - Barri Quint - Pizarro
Artista: Sergio Alcañiz Valiente
Lema: El futur en les teues mans
Secció: 4ª


Tornem per on hem vingut i veiem que el fum de l'incendi aplega ben lluny, també es junta amb el fum de la pólvora. Als bars veiem que les televisions retransmitixen la mascletà, que ja està a punt d'acabar. Seguim pel carrer del Cid i en l'encreuament del carrer l'Eliana, ens apuntaren amb una escopeta:

335 - L'Eliana-El Cid
Artista: Manolo Martínez Reig
Lema: De caça
Secció: 4A




Infantil - L'Eliana-El Cid
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: Pluja d'amor
Secció: 8ª


Abans de fer un breu descans, hem de veure les tres falles que falten abans d'explorar el que jo m'he autodefinit com "Mislata del sud", es a dir, la part que va per el sud del carrer Gregorio Gea, el punt de referència del Municipi. Seguim pel carrer del Cid fins aplegar a Felip Bellver:

136 - Felip Bellver - Mare Ràfols
Artista: José Miguel Corachán Lagunas
Lema: Tendències
Secció: 5B



Infantil - Felip Bellver - Mare Ràfols
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: L'epoca mitjeval
Secció: 12ª



No hay comentarios:

Publicar un comentario